Нова петкомпонентна ваксина

Уважаеми колеги, предоставяме Ви информация за новата петкомпонентна ваксина. Търговското име на ваксината е Infanrix-IPV+HIB (powder and suspension for suspension for injection, 1 vial + 1 prefilled syringe + 2 separate needles) на фирма Глаксо Смит Клайн, еднодозови разфасовки – прах във флакон, суспензия за инжекционна суспензия в  предварително напълнена спринцовка и две игли. Закупената през 2010 г. петкомпонентна ваксина Pentaxim и настоящата Infanrix-IPV+HIB са напълно взаимнозаменяеми. Начинът на приложение е същият – дълбоко интрамускулно в предно-латералната част на бедрото.

Противопоказанията за приложение са същите като тези на Пентаксим и са посочени в Кратката характеристика на продукта, която можете да изтеглите от тук.

Обръщаме Ви внимание, че въпреки възможността (съгласно кратката характеристика на продукта) да се прилага основна схема на имунизация с две дози, трябва да се спазва схемата съгласно Имунизационния календар – 3 дози с реимунизация минимум 12 месеца след третата доза.

comments: Closed

Comments are closed.