До лечебни заведения за болнична помощ

Във връзка с получено писмо с изх.№ 16-01-73/29.06.2018 от Министъра на здравеопазването, относно стартиране на тестова процедура за закупуване на лекарствени продукти, чрез Електронната система, Ви информирам следното:

Министърът на здравеопазването, в качеството му на Централен орган за покупки в сектор ”Здравеопазване”, започва тестова процедура за закупуване на лекарствени продукти, чрез Електронната система. Целта на тестовата процедура е всички функционалности на Електронната система да бъдат проверени в реално време за работоспособност и ефективност.  В тази връзка всяко лечебно заведение, попадащо в чл. 1 от Постановление № 146 от 9 юни 2015 г. за създаване на Централен орган за покупки в сектор ”Здравеопазване” (ПМС № 146/2015г.), следва да вземе участие в тестовата процедура.

Посочените по-горе лечебни заведения, следва да подадат примерни заявки за лекарствени продукти, въз основа на които ще бъде обявена тестова процедура за сключване на рамкови споразумения и ще бъдат проведени тестови мини-процедури (вътрешен конкурентен избор/допълване на оферта). При изготвяне на заявката, с цел максимално приближаване до реална процедура е препоръчително всяко лечебно заведение да съобрази заявката, която подава с реалните си нужди за период от една година.

Периодът за подаване на тестови заявки е от 10:00 часа на 02.07.2018 г. до 16:00 часа на 04.07.2018 г., за което в Електронната система ще бъде генерирана тестова покана за събиране на заявки.

Лечебните заведения, попадащи в чл.1 на ПМС № 146/2015г., които не са регистрирани в системата, могат да подадат заявки в тестовата процедура, след като се регистрират в Електронната система. Лечебните заведения, които се регистрират в тестовата процедура, следва да имат предвид, че след изтичане на тестовия период, регистрациите им няма да бъдат запазени и при обявяване на реална процедура за събиране на заявки ще следва да се регистрират отново при спазване на цялостната процедура по регистрация.

Достъпът до Електронната система с електронен подпис за регистрация и за регистрирани потребители е на следния електронен адрес:

https://cop.mh.government.bg/

Информация за стартиране на тестовата процедура, ще бъде публикувана и на интернет страницата на Министерството на здравеопазването в рубриката „Новини“.

Лица за контакти:

За технически проблеми и проблеми с регистрацията в Електронната система, можете да се обаждате на тел. 02/9301274 или да пишете на следните електронни адреси:

imarinova@mh.government.bg, enaydenova@mh.government.bg

За въпроси свързани с подаване на заявки в Електронната система, можете да се обаждате на тел. 02/9301217; 02/9301126; 02/9301127 или да пишете на следните електронни адреси:

ntarinska@mh.government.bg, tgerginova@mh.government.bg

За въпроси свързани с процедурите по провеждане на обществени поръчки можете да се обаждате на тел. 02/9301314; 02/9301450 или да пишете на следните електронни адреси:

rstavreva@mh.government.bg, vmitkova@mh.government.bg

comments: Closed

Comments are closed.