Издаване на сертификат за ваксинация срещу COVID-19

Posted on 2nd април 2021 in Новини

Сертификат за имунизация срещу COVID-19 се издава само на лицата, при които е приложена втора доза от съответната ваксина.

Всеки, който има издаден КЕП (квалифициран електронен подпис) на свое име, може да достъпи пациентското си досие на следния електронен адрес https://my.his.bg/login от меню „АЗ И МОЕТО СЕМЕЙСТВО“, подменю „МОЕТО ПАЦИЕНТСКО ДОСИЕ“. След успешен вход сертификатът се разпечатва от раздел „ИМУНИЗАЦИИ“.

Гражданите, които нямат КЕП, могат да поискат своя сертификат от избрания от тях личен лекар или от ваксинационния кабинет/пункт, в който е поставена ваксината.

Лицата, ваксинирани в разкритите временни имунизационни кабинети в Регионална здравна инспекция – Плевен могат да получат сертификатите си, след прилагане на втората доза от ваксината.

Необходимо е да се знае, че сертификатът за ваксинация няма подпис и печат, тъй като се генерира автоматично, за да бъдат избегнати всякакви злоупотреби.

Българският сертификат за поставена ваксина срещу COVID-19 отговаря на изискванията на държавите-членки на Европейския съюз, като е надграден с QR код, позволяващ достъп от всяка точка на света.

comments: Closed

Comments are closed.