НА  ВНИМАНИЕТО  НА  ВСИЧКИ  ЛЗИБПХ

Със Заповед № РД-01-11/02.02.2024 г. на изпълнителния директор на Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ (ИАМН) са утвърдени нови образци на заявления  и електронна форма на допълнително приложение по следните административни процедури относно регистрация на лечебни заведения за извънболнична помощ и хосписите:

1335 – Издаване на удостоверение за регистриране на лечебните заведения за извънболнична помощ и хосписите и удостоверение за извършване на лечебна дейност в медицинските факултети и факултетите по дентална медицина на висшите медицински училища;

1659 – Издаване на удостоверение при промяна на обстоятелствата  на лечебните заведения за извънболнична помощ, хосписите и лечебната дейност в медицинските факултети и факултетите по дентална медицина на висшите медицински училища;

465 – Заличаване от Регистъра на лечебните заведения за извънболнична помощ и хосписите;

Еелектронна форма на допълнително приложение №Обр. ИАМН/РРЛЗ 24-08 за регистрация и пререгистрация.

Всички неприключени преписки ще бъдат преразгледани по новия ред, като лечебните заведения, които са подали документи по стария ред  няма да заплащат такса, но следва да допълнят заявлението си с новите изискуеми документи:

  • списъци на електронен и хартиен носител по образец №Обр. ИАМН/РРЛЗ 24-08 с декларативен характер;
  • копие на трудов/граждански/друг вид договор относно правоотношенията на лицата, които ще ръководят, съответно ще работят в лечебното заведение.

Издадените преди 23.01.2024 г. удостоверения за регистрация са валидни, с изключение на Приложение № 2 и следва да се приемат от всички заинтересовани страни.

Считано от 15.02.2024 г. лечебните заведения могат да подават документи чрез РЗИ при настъпване на промяна във вписаните обстоятелства по регистрацията, и същите могат да бъдат изтеглени от официалната страница на ИАМН.

Новите образци са публикувани и могат да бъдат изтеглени и от официалната страница  на РЗИ-Плевен: https://rzi-pleven.com, категория Административни услуги, 45. /3041/  Издаване на удостоверение за спазване на здравните изисквания и утвърдените медицински стандарти от ЛЗИБП и хосписите.

comments: Closed

Comments are closed.