МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН БЕЗ ТЮТЮНОПУШЕНЕ – 19 НОЕМВРИ 2015 ГОДИНА

Posted on 2nd ноември 2015 in Новини

   „ЕКС-пушач БГ“

Министерство нImage result for тютюнопушенеа здравеопазването инициира кампания за отбелязване на Международния ден без тютюнопушене – 19 ноември. Кампанията ще се проведе в периода 30 октомври – 19 ноември на територията на цялата страна.

Стартът на кампанията е даден с отбелязването на 30 октомври – „Ден на Екс-пушача“. Този ден е предложен от Европейската комисия и има за цел да мотивира младите хора на възраст 25-34 години да направят първа крачка към живот без цигарен дим, използвайки позитивни послания. Част е от кампания, която предлага безплатна помощ за отказване от цигарите чрез iCoach, безплатен онлайн инструмент за отказване от цигарите, основан на задълбочени научни изследвания и клиничен опит на психолози и комуникационни експерти. Близо 400 000 мъже и жени са потърсили подкрепа в борбата с цигарите. Тази година желанието на организаторите е Денят на екс-пушача да се превърне в празник, на който всички екс-пушачи са поканени да участват като запалят своя виртуален бенгалски огън на дигиталната карта на Европа на www.exsmokers.eu/bg-bg/index.html.

През дните до 19 ноември РЗИ – Плевен ще организира превантивни събития за ограничаване на тютюнопушенето сред младите хора.

iCoach

Виртуален бенгалски огън

История

Дейност по спазване на забраната за тютюнопушене

Проучване разпространението на тютюнопушенето при младите хора на възраст 13-15 години

 

comments: Closed

Comments are closed.